Nukker moeuudis, vana pealegi

veebruar 19, 2010

Ma ei tea, kas see on nüüd beibeuudis või hoopis eksistentsialistlik uudis – pealegi on see juba paar päeva vana -, aga kui te veel tähele ei pannud, siis Alexander Mcqueen on surnud.

Mul on päriselt kahju. Ta oli üks moekunstnik, kelle uusi leiutisi ma igal hooajal piilumas käisin. Kuskilt lugesin, et ta olla “moemaailma enfant terrible” olnud, kuidagi skandaalne, aga ei saanud kunagi aru, milles see skandaalsus seisnes. Ta tegi ometi väga ilusaid riideid (kes tahab ammendavat ülevaadet, vaadaku näiteks siit) ja inimesed, kes on neid näpuga katsunud, kirjutavad, et see olnud väga aus rätsepatöö pealegi. Ühesõnaga, see ei olnud selline nimi, mis kleebitakse kuhugi Made in China tagumikule ja müüakse tuhandekordse hinnaga maha. No ja kui ta moeetendused olidki väga radikaalsed, siis millised neist tänapäeval ei oleks? Ja öelge mulle üks moelava, kus midagi imelikku ei näidataks?

Olgu, tema imelikud kingad olid minu maitse jaoks juba liiga imelikud, aga riided olid ikkagi kangesti ilusad.

Ma ei ole fotokollaaži peale kuigi kõva käpp, siin on aga väga ilus komplekt kokku pandud, kui huvi tunnete.

Igatahes on see üks kurb lugu, eriti asjaolusid arvestades.

Selles loos oli ka üks üllatus. Mainisin A.-le mokaotsast, et “tead, kui paha lugu, Alexander Mcqueen tappis ennast ära” ja arvasin, et ta ütleb “Kesse?”, aga tema ütles hoopis “Oi. Oi kui kahju.” Ja siis tuli välja, et kui tal aasta või paar tagasi tekkis huvi meestemoe vastu, siis suurem osa, mis ta vaatas, oli jama, aga Mcqueen oli üks kahest moekunstnikust, kes talle meelde jäid. Ma tundsin, et mind mõistetakse.

PS: puhuks, kui keegi peaks nördinult küsima, miks ma Mälli surmast ei kirjuta – seda teavad ju nagunii kõik, mis mina siin enam. Või olen ma naiivne?

3 kommentaari to “Nukker moeuudis, vana pealegi”

  1. R.E. said

    Töepoolest, milleks kirjutada sellest, mida köik teavad.
    Ausalt öeldes mäletasin pögusalt A. Mcqueen’i ka, seda oma kunagise moehuvi ja eriala töttu, aga tema surmast polnud kuulnudki.
    Nyyd vaatasin pildid yle – vörratu moelooja.

    Niisiis töesti väga kahju.

    Meeldib

  2. V.A. said

    Sulle on üks meem, mille algatasin. Selgitav tekst:

    “Inimesel ei ole hea üksi olla, on kirjutatud. Üksi kirjutada on küll hea, kuid hea on ka, kui mõnikord kirjutab sinu eest keegi teine. Tee see unistus teoks! Võta ühendust mõne (ühe-kahe-kolme jne) blogijaga ja paku neile võimalust avaldada sinu blogis seda, mida nad heaks arvavad. Olgu selleks kirjatöö, pilt, video, küsitlus — ükskõik mis. Palu neil anda sinu blogis gastroll — nende jaoks tavapäratu publiku ees.

    Anna igale blogijale, kelle gastrolli sa soovid, oma e-posti-aadress, kuhu saata postituseks vajalik materjal (tekst, video url jne). Tee igast saadetisest postitus ja riputa see oma blogisse. Lisa postituse alla autori nimi ja link tema blogile. Kopeeri soovi korral juurde käesolev selgitav tekst, mida võid kasutada ka blogijatega kontaktivõtmisel nende kommentaariumis. Valmis! Minu blogi on sinu blogi.”

    (Vt ka soovi korral mu viimast postitust).

    Meeldib

  3. nodsu said

    Ma jõudsin just enesega konsensusele, kuidas sellises olukorras stiilidega doseerida – kuna sa küsid gastrolli, siis pastišši pakkuda nagu ei tahaks, aga päris tüüpilist enda juttu nagu ka ei sobiks. Ülesanne sai sõnastuseks “peaks sobima interjööriga”.

    Meeldib

Lisa kommentaar