Kuidas ma poes käin vol. ? ehk tark müüja

november 4, 2014

Mul vedas jälle Lõunaka pontšikuputkaga, kuigi iseenesest sattusin sinna muidugi viltuvedamise tõttu, nagu eelminegi kord ehk põhimõttel “kui pea ei jaga, peavad jalad jagama”. Seekord ei olnud ma unustanud oma pangaparooli, vaid mütsi, nimelt esinemiskohta, ja kuraator või impressaario või kes ta oligi, ühesõnaga, kultuurimaja juhataja lubas mütsi mulle sinna infoletti saata. Ja unustas omakorda ära, nii et ma käisingi seal justkui ainult pontšikuid söömas.

Nüüd tuleb mul ära märkida, et pontšikuputka nimi on tegelikult “Sõõrikumeistrid”, sest praeguse loo juures on tähtis, et ametlikult müüakse seal hoopis sõõrikuid. Aga sellest pole päris elus midagi, sest kui ma küsisin kolm pontšikut, siis müüja andis mulle ikkagi kolm pontšikut, ise naeratab säravalt ja kavalalt, kena ümarik nagu üks pontšikumüüja olema peabki.

Siis, kui ma maksin, tuli terve perekond minu taha sabatama ja vaidlema, mida nad ostavad. Laps nõudis jäätist, aga ema ütles, et ei, siit ostame auguga saia. Minu aju “No logo” nimeline keskus rõõmustas, sest pontšikud on seal aus kohaliku väikefirma kaup, aga jäätis on Nestlé oma.

Vaidlesid, vaidlesid, ema sõna jäi maksma ja tema küsis müüjalt ühe kilo auguga saia.

Ja müüja võttis samalt kandikult, kust ta oli mulle just kolm pontšikut andnud, ja ladus neile kotti kilo auguga saia. Nagu Mary Poppins, ma ütlen!

Kindla peale oleks samalt kandikult sõõrikuid ka saanud.

8 kommentaari to “Kuidas ma poes käin vol. ? ehk tark müüja”

  1. lendav said

    Oli üks raamat “Tuline jäätis”, Iko Maran. Seal oli üks mutt (mulla-) kellel olid kõik joogid ühe kannu sees. Piim ja limonaad ja tee ja… Mida tahtsid, seda valas.

    Sõõrikumeistrid on ka Eedenis, aga mu meelest on Lõunaka pontšikud alati paremad. Lausa parimad.

    Meeldib

  2. nodsu said

    Üks mu mälumängukaaslane kiitis kunagi kangesti seda “Tulist jäätist” ja väitis,et kõik peaksid seda lugema. Äkki peakski siis.

    Meeldib

  3. Kaur said

    M Poppins suutis vist samuti ühest-samast nõust mistahes jooki kallata?

    Meeldib

  4. nodsu said

    nojah, seepärast ma kirjutasingi, et “nagu Mary Poppins”.

    Meeldib

  5. Teresa said

    Mary Poppins andis lastele ja endale enne magamaminekut lusika pealt unejooki. Ise sai ta rummipunši. (Või peaks see punš olema kahe šš’iga).

    Meeldib

  6. nodsu said

    ühega, selles sõnas kehtib konsonantühendi reegel rahulikult.

    Meeldib

  7. k said

    “Tuline jäätis” oli Londiste vol 2, natuke emom ja psühhedeelsem, Siim ka natuke vanem

    Meeldib

  8. k said

    Heldur Laretei pildid

    Meeldib

Lisa kommentaar