Ratsanik raamatupidajaks

aprill 14, 2015

Pratchettil-kadunukesel (tema vaadetega inimese puhul oleks vist kohatu vahele pista “tsarstvo jevo nebesnoje”, eks?) oli ühes raamatus tsirkuseperes üles kasvanud laps, kes ühel päeval oma saatuse enda kätte võtta otsustas ja rändraamatupidajatega põgenes.

Ma tundsin midagi sarnast, kui pärast instseneerimist, etendamist ja lavastamist tõlketöö kallale asusin, ainult ma ei kavatse vähemasti esialgu nii kapitaalselt põgeneda, ainult puhkuse võtta. Aga muidu – viimasel ajal on selline rutiinselt glamuurne ja intensiivne elu. Kui tore, et selle kõrvalt pakub vaheldust selline filigraanne hobinokitsemine nagu juuratekstide tõlkimine.

Ei, ega ma glamuuri ega intensiivsuse üle ei kurda, selles elustiilis on õnne rohkem kui kannatust. Aga inimesel peavad ju ka hobid olema. Ja ratsanik, kui elevil ta oma uskumatust vedamisest ka on, tahab pärast Bodeni järve veidi aega kindlat maad jalge all tunda, et julgeks hobuse seljast maha ronida. Mõnes alternatiivuniversumis – ja ma kahtlustan, et rohkem kui ühes – on ta nagunii juba läbi jää vajunud.

——————————————————————————————————————————————-
PS: nüüd olen ma siis ametlikult kuulus: Punch tegi minust karikatuuri mul on vikipeedias oma artikkel. Ma olen üritanud mõelda, kas ma olen nüüd selle võrra reaalsem või ebareaalsem. Ühest küljest võin iga hetk, kui ma oma olemasolus kahtlema hakkan, minna ja järele kontrollida. Teisest küljest on need inimesed, kellest kirjutatakse, ju poolenisti kirjandustegelased.

Kolmandast küljest olen ma siinsamas blogis nagunii veel kirjandustegelasem. Võiks juba harjunud olla.

13 kommentaari to “Ratsanik raamatupidajaks”

  1. Puhh said

    Kui vikiartiklisse pilt ka saab, oled veel kümme korda kuulsam.

    Meeldib

  2. nodsu said

    arvad, et just pildi tulles? J. teeb muidugi väga ilusaid pilte, see on tõsi. Tegelikult peaks hoopis sedapidi käima, et kümme korda kuulsamaks saab sellest tema.

    Meeldib

  3. Must on ka vikiartikkel. Kahtlustan, et mul oli lihtsalt õigel hetkel õige tutvus, ausalt öelda.
    Aga sa oled kirjandustegelaslik üleni! Nagu ü-le-ni!

    Meeldib

  4. nodsu said

    eks mulgi mängivad vast tutvused oma rolli.

    a mis tegelaslikkusse puutub – blogijad ju üldse on, või ei? vähemalt need, keda mina loen.

    Meeldib

  5. Puhh said

    Ei ole blogijad üldse. Ainult parimad.

    See on muidugi ka kaotus inimkonnale, et Triinust pilti pole. Keegi võiks vähemalt joonistadagi. Mina tõesti ei oska, sõnalist portreed Vikipeedia reeglid ei luba.

    Meeldib

  6. nodsu said

    a kas neid ei saa küsida, mis ta blogis avaldas?

    Meeldib

  7. nodsu said

    märkus, mis ei ole reaktsioon kellegi teise kommentaari peale, vaid niisama vigin: olen tagasisidenäljas, kohe pärast esikat sai küll natuke feimi ja respekti otse kätte, aga hiljem pole kippu ega kõppu olnud – mitte et ma üleriigiliselt meedialt nii kohaliku sündmuse kajastust ootaks, aga ka maakonnalehtedes nihil ja keegi isegi ei maini möödaminnes kuskil blogis. vbla olen tartlasena ära hellitatud, Tartus on päris kerge vähemasti blogis äramärkimist leida – isegi päris kontserti pole vaja anda, isegi õpetamisürkade puhul on vahel kuskil mõni nupp olnud.

    Meeldib

  8. nodsu said

    a päris korralikuks esikajärgseks deprekaks see õnneks ei kvalifitseeru, lihtsalt olen pahur.

    Meeldib

  9. lendav said

    Ma hea meelega märgiks Sind kusagil ära, aga kahjuks ei ole üritusega kuigi põhjalikult kursis. Nägemisest rääkimata.

    Õlale patsutan ikka – igal juhul oled Sa tegija, Su mõtted ja ideed, postitused ja kommentaarid on puhas kuld. Käin neid kullaterakesi otsimas ja kaevandamas, metsikus läänes oleksin juba rikas mees!

    Meeldib

  10. Teresa said

    Võta Kertuga ühendust, äkki saaksite Energiakeskusse esinema. Huvitav, kuidas Orlando paistaks vanaaegsete elektrimasinate vahel. Kardan, et nad tahavad raha saada. Nad on absoluutselt isemajandavad nagu teiegi. Siis peaksite piletitega tegema. Promo saaks teha Fbs.

    Meeldib

  11. nodsu said

    Noh, meil on selle asjaga kulusid niigi (nt 26-27 inimese ja varustuse kohaletoimetamine), nii et juurde enam küll maksta ei tahaks.

    Meeldib

  12. Puhh said

    Sa oled artiklites [[Sina ise]] ja [[Saltatriculi]] ja [[Orlando furioso]] ja [[Jean Anthelm Brillat-Savarin]] ja [[Francesco Petrarca]] ja… See ongi juba peaaegu blogimine. Ma kahjuks ei saa sinna kirjutada “vaimustav ja imeline” vms kauneid epiteete, žanr ei luba.

    Meeldib

  13. nodsu said

    Petrarca juures võiks Mari Murdveele link olla, tema väärib selle asja juures rohkem äramainimist kui mina. Kasvõi tema enda vikiartiklile.

    Meeldib

Lisa kommentaar