Sajandi filmiidee

juuli 8, 2016

Taliesin käis minu pool küsimusi tegemas ja mälumängu kokku panemas ja kuidagi tuli selle käigus jutuks “Jussikese seitse sõpra” kui Eesti tõlgituim kirjandusteos; ma mainisin, et sellest on vist juba ka film tehtud või midagi; siis tuli välja, et multikas on, aga juba ammu-ammu; uuem asi, millest ma kuulnud olin, on hoopis teatri-instseneering. Järelikult on päris film ikka veel tegemata. Järgmine mõte: peaks õigused muretsema ja tegema sellest täispika filmi. Eepilise filmi. Ei, triloogia.

Osatäitjate valimine on pooleli, pähe tulid sellised kandidaadid nagu Peter Dinklage, Cate Blanchett ja see tüüp, kes Hagridit mängis, noh, Robbie Coltrane. Taliesin pakkus ka Orlando Bloomi, aga ma hetkel ei näe, keda ta võiks mängida, kuigi ta võib muidugi üllatada.

CGI-ga läheks ma kindla peale ja võtaks Weta Digitali.

Triloogia esimeses osas keskendutaks elule-olule enne rännakut ja Jussike jõuaks ära käia Esmaspäeva, võib-olla ka Teisipäeva juures. Teises osas oleks kõik ülejäänud nädalapäevad, välja arvatud Pühapäev, tema juurde jõudmine jääks viimasesse osasse, et põnevust oleks: mis siis, kui Jussike ei jõuagi Pühapäevamaale? Lõpuks jõuab Jussike tagasi koju, mida ta on rännakutel alles õieti hindama õppinud, aga kõik on päästmatult muutunud. See tähendab, filmi oleks väikest viisi põimitud ka “Kas maakera on ümmargune?” teemad.

Tegelikult hakkab mul praegu üha enam tunne, et Jussikest võiks mängida Aaron Eckhart.

—————————————————————————–
PS: praegu tulid pähe ka Brad Pitt, Owen Wilson (kuigi ta on ehk liiga kerglane, aga võib-olla just vastupidi, saaks näidata tema arengut) ja Jude Law. Igaühega neist tuleks täitsa erinev film.

Vana, koju jõudnud, kergelt kibestunud Jussikest võiks Gary Oldman mängida.

4 kommentaari to “Sajandi filmiidee”

  1. Teresa said

    Ma ei tunne küll kõiki neid näitlejaid, aga in my humble opinion on suurem osa neist ameerikalased. Miks sa Euroopat ei taha? Kas inglased pärast Brexitit on vastumeelsed või?

    Meeldib

  2. nodsu said

    vaidlen vastu, ainult Peter Dinklage, Aaron Eckhart, Brad Pitt ja Owen Wilson on ameeriklased (ja Peter Dinklage on lihtsalt nii hea, et kuidas sa teda ei võta, ja Aaron Eckhart tundus sel hetkel mulle eepilisse filmi sobivalt kandilise lõuaga tüüp, mis siis, et jaoks minu enam-vähem kõige ebaatraktiivsem mehetüüp).

    Robbie Coltrane on šotlane ja Jude Law, Orlando Bloom ja Gary Oldman puha inglased; Cate Blanchett on austraallane, seega on briti krooni alamaid siin rohkem kui ameeriklasi, seega on asi hoopis Britannia poole kaldu, eriti kui USA vs. UK rahvaarvu silmas pidada (isegi kui austraallased brittideks arvata).

    Meeldib

  3. Teresa said

    Ma olen filminduses lihtsalt selline võhik, et teadsin ainult seda, et Coltrane on britt ja Blanchett austraallane. Peter Dinklage, Aaron Eckhart ja Owen Wilson ei kuulu minu tutvusringkonda. Ma ei kiitle ega häbene, see on lihtsalt fakt.

    Meeldib

  4. nodsu said

    seda, et Gary Oldman on britt, teadsin ma näiteks samast kohast, kust Robbie Coltrane’i – oli seal “Harry Potteri” põhitegelaskonnas üldse mittebritte?

    Peter Dinklage’i kohta küsi I. käest, ta vaatab “Troonide mängu” või vähemalt on vahel vaadanud. Selles sarjas mängimine teeb temast igatahes piisavalt eepilise näitleja.

    Aijah. Kui nüüd siit otsast mõtlema hakata, peaks Sean Bean kah kedagi mängima.

    Meeldib

Lisa kommentaar