Häda mõõdukuse pärast

mai 28, 2017

Eks ma ole hõisanud, kui turvaliselt ehitatud isud mul on – magusat liialt süüa ei saa: paar kommi ja ei taha mitu päeva magusat nähagi; päris purju juua ei saa, joon klaasi või kaks ja äkitselt hakkab alkoholi maitse vastu ja tuleb hoopis õudne isu vett kaanida; vahukoort pole üksi süües mõtet poolt pakkigi teha, lõpp ajab ikka iiveldama. Mõttejõuga end vaos hoidma ei pea, isud hoiavad ise.

Aga vahel on see nii tüütu! Naudin oma esimest kohvi, heal juhul teistki, aga kolmas enam sisse ei läheks, ei oleks hea, ei ärataks isu. Kohvijoomine on suur mõnu, aga või ma saan seda siis igal hetkel mõnuleda!

Või siis alkoholiga – mulle meeldib, kuidas ta mulle mõjub, aga seda mõju ei ole eriti võimalik kogeda, kui ma olen teda juhtumisi liiga hiljuti juba kogenud. Võtsin täna väljas kohvi kõrvale klaasikese likööri; pärast, tükk aega hiljem, tegin kodus salati, kuhu kõrvale oleks valge vein sobinud, ja mul OLI valget veini – aga ei saa juua, sest kõht, nina, keel ja üldse kogu organism ütleb “tänane joomine on juba joodud.” Teinekord järgmisel ja ülejärgmiselgi päeval, pealtnäha asja eest, teist taga, sest mul ei käi sellist pohmelli, millest teised räägivad. Ei mingeid koledaid nähtusid, selle poolest oleks lausa tore joodikuks hakata, aga sunnik ei maitse muidu kui ainult natuke ja piisavalt harva. Justkui mingi sõralise organism, mitte primaadi oma. Pean hoolega vaatama, kuhu ma oma kohvitassi või veiniklaasi ajastan: paigutan valesse, tähelepanematusse hetke ja olengi mõnu asja eest, teist taga ära raisanud, pärast oleks jälle tähelepanu, aga pole talle seda mõnu pakkuda.

Tervislik, turvaline, odav pidada pealegi. Ent mis mõnud saamata jäävad!

————————————————————————————————-
(ja kas mind ähvardab, et rõõmusid tuua ei saa ega kaua mul ela laulud*?)

4 kommentaari Kellele: “Häda mõõdukuse pärast”

  1. lendav said

    Alkoholiga sama lugu. No lihtsalt ei saa, vastu hakkab.
    Aga vahukoorepakk annab nii palju võimalusi, et hukka ta kindlasti ei lähe. Kui paljudele erinevatele toitudele annab vahukoor hää maitse! Nii magusad kui soolased, pole vist peaaegu toitu, kuhu vahukoort juurde valada ei saaks. Ja kui lõpp kipub hapuks minema, saab selle mõne küpsetise sisse panna.

    Meeldib

    • nodsu said

      oh, seni, kuni ta vahustamata on, muidugi. Niiviisi ei lähe ta ka kohe pahaks. Ma mõtlen seda ikaldust, mis siis juhtub, kui ma olen juba pool pakki ära vahustanud, sest mul on natukese vahukoore söömise isu, aga väiksemat kogust on keeruline vahustada. Vahustatud peast ta ju ei seisa, juba järgmisel päeval on imelik maitse.

      Meeldib

  2. KR said

    Sega vahukoor miski moosiga ja pane sügavkülma 🙂

    Meeldib

  3. […] alkoholi poole vaadatagi. Pea ei valuta, paha muidu ei ole, aga alkoholi mõtegi hakkab vastu. Va mõõdukas organism annab endast märku. Aga noh, täpselt samal aftekalisel põhjusel mul parajasti ka ei ole valget […]

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: