Esimese Playfordi väljaande tants (1651) ja figureerib ka käsikirjas, mis peaks olema varasem – ainult et käsikirjalises variandis on II ja III salmi B osad teistpidi kui trükises (st vingerdamine teises ja sahtlid kolmandas salmis).
Vt ise trükise faksiimilet ja käsikirjalise variandi ümberkirjutust ja käsikirja faksiimilet.

6 inimest, st 3 paari longways.

Järjekorra annan nii nagu trükises.

I
D edasi, D tagasi; -“-.
1. mees vahetab 2. naisega ja seejärel 3. mehega (siksakis ühesõnaga).
Kõik selle partneriga, kes neile on nüüd sattunud, D edasi ja D tagasi.
1. naine vahetab samamoodi siksakis lõppu.
Kõik nüüdse partneriga D edasi ja D tagasi.
Ja nii edasi – kummastki eesmisest nurgast siksakvahetused ja
selle järel edasi-tagasi, kuni kõik on jälle oma kohal.

II Õlad (p ja v).
1. ja 2. paar kappavad edasi-tagasi üksteise vahelt läbi (see paar, kes parajasti otsa poolt tuleb, kappab vahelt, keskelt tulija väljastpoolt); 3. paar kappab üksteisest mööda ja ümber kõigi teiste, kuni on kohal tagasi.
Seejärel sama teisest otsast (3. paar alustab 2. paari vahelt kappamisega, 1. paar kappab üksteisest mööda ja ümber kõigi teiste).

III Käevangust ringid (p ja v).
Mehed lähevad rodus sinkavinka naiste vahelt läbi; viimane mees jääb keskmise naise ümber tiirutama ja läheb justkui vales suunas (st ettepoole tagasi), teised järgnevad talle; uus viimane jääb jälle ümber keskmise töllerdama ja läheb seekord tahapoole tagasi, teised järgnevad talle; uus viimane (see, kes oli mees nr 1) jääb eriti pikalt keskmise naise ümber tiirlema, kuni saab uuesti ümber tagumise naise minna ja vedada rea oma kohale tagasi.
Naised teevad seejärel sama.

Muusika: kui Cecil Sharp sellest omal ajal rekonstruktsiooni tegi, kasutas ta miskipärast ühe teise tantsu, “Lavena” muusikat ja see jäi tükiks ajaks “Picking of Sticksi” muusikana käibele. Siin õppevideos on I ja III salmil “Lavena” muusika ja keskmisel salmil “Picking of Sticksi” enda muusika. Videost endast niipalju, et stiilselt tantsitud; õlgade koht (“siding”) on Cecil Sharpi stiilis, st nagu ta omal ajal oletas, enne kui joonistega Prantsuse kontratantsutrükis välja tuli.