Eks nemadki ju jookse verd ehk Notsu õpib elu

jaanuar 26, 2021

Minuga juhtus vahepeal selline asi, et hakkasin üht seiklussarja vaatama ja ei saanud kohe arugi, kui olin juba ühest antikangelasest sisse võetud ja nüüd on ta mu kujuteldav sõber, kelle suunas platooniliselt õhata. Minul on nüüd muidugi hästi, tänan küsimast, dopamiinitaseme eest kenasti hoolt kantud, kogu aeg on hea tuju, ainuke häda, et nähtamatute sõpradega ei tea iialgi, kas võib parajasti rahus ennast sügada või pussu lasta.

Aga selle tõttu guugeldasin ma ka sarja kohta taustainfot, imestasin, miks see minu lemmiktegelase osatäitja on alati intervjuudes kõige kidakeelsem ega taha enda kohta midagi avada. Kuni ma guugeldasin ka näitlejat ennast ja siis ma enam ei imestanud, sest oh sa püha püss.

Vaeseke oli juba varem ühes väga popis sarjas mänginud ja tundub, et selliseid ei võeta enam inimese, vaid tegelasena, keda võib väntsutada nagu fänfikikarakterit. Või loeb see, et nähtavasti on ta seksisümbol. Mis tähendab, et piisab, kui tema eraelust midagi välja lekib, kohe läheb rämedaks spekuleerimiseks.

Nt oli ta kunagi teinud lapse kellelegi, kes ei olnud tema enda naine. Inetu lugu muidugi, aga oma naisega leppis ta pärast ära, last aitab ülal pidada ja käib teda vaatamas, suht tavaline kärgpere ühesõnaga. Ja ma saan põhimõtteliselt aru, et see on magus klatšiteema.

Aga kommentaaridest umbes pooled olid à la “vat, oleks ta selle lurtsu ikka mulle kurku purtsatanud, siis ei oleks sellist jama tulnud,” plus arutelu, et kui ta seksiks selle popi sarja teise seksisümboliga, siis mis asendis, ja kui suur kummal täpselt on; ja pooled paistsid siiralt uskuvat, et tegelikult on tal tõeline armastus hoopis näitlejaga, kelle tegelasega tema tegelane käib (sest ega siis tegelased ei saa ju kurameerida, kui näitlejatel omavahel ei susise), ja sõimasid kurjalt päriselunaisi, kes seda telearmastust segavad.

Nagu… appi. Ma saan veel aru, et need seksimõtted võivad pähe tulla, sest seksisümbol. Aga kas seda peab kohe kirjutama? Avalikus foorumis, mitte sõpradega privas lämisedes? Elusate inimeste kohta, kes võivad seda ise lugeda?

Loodan vaikselt endamisi, et järsku Eesti artistidel on selliste asjadega natuke rahulikum kui hollivuudis, sest keegi ei saa siin nii kauge täht olla, et inimesed teda päriselust kuidagi ei teaks. See võiks dehumaniseerimise vastu aidata. Aga võib-olla olen ma lihtsalt õndsas teadmatuses, sest enamasti ma ei käi sellistes kommentaariumides.

Huhh. /raputan ennast ja loodan, et saast pudeneb maha./

22 kommentaari to “Eks nemadki ju jookse verd ehk Notsu õpib elu”

  1. Klari said

    Noh, kui see sulle liig tundus, siis ma soovitan soojalt end Hiina ja Lõuna-Korea iidolite-kultuuriga mitte kurssi viia 😉

    Meeldib

  2. jryiiiik said

    Mm, Notsu, siuke lugu. Päris lugu, näitlejate nimed on toimetusele teada.
    Näitleja A mängis ühes seriaalis üht tegelast. Ikka juhtub. Tegelane jõi vahepeal palju ja käitus oma telenaisega halvasti. Tegelane käitus lugupidamatult ka oma tele-emaga.
    Näitleja A bioloogilise (loe: päris-päris) ema tuttavad, need, kes nägid näitleja A-d üles kasvamas ja teavad, et ta ei joo ja nii edasi, on abielus hoopis ühe teise naisega, kurtsid päris tihti ja pidevalt ja suurtel kiirustel ja palju erinevaid inimesi, st. hulgakaupa Näitleja A emale, et Tegelane B (see, keda Näitleja A kehastab) peaks ikkagi paremini käituma. Ja mitte selles võtmes, et tehtagu see stsena ometi normaalsemaks vaid võtku su poeg, Näitleja A, ennast kokku ja kuulaku oma ema, keda kehastas näitlejanna XX, sõna.

    Meeldib

  3. Nell said

    Näitleja ja lavastaja Raivo Adlas mängis kunagi “Naabriplika”seriaalis külaparmu.Ta tütar mingis intervjuus rääkis, et inimesed tulidki tänaval haletsedes ligi, et küll on kole, et isal alkoga niimoodi pahasti, et nad telekast nägid…
    Keegi “elutark” kord Perekoolis esitas ka teooria, et muusikud laulavad ka ainult sellest, mis nende elus päriselt toimub. Et siis 5Miinust ongi 24/7 narkouimas ja põrutab libusid ning Taukarist hakkas mul päriskahju kuna näib, et elukaaslane jätab teda ikka väga regulaarselt maha… 😀

    Meeldib

  4. Manjana said

    Aga mis sari see on? Tahan ka seksisümbolit vaadata.

    Meeldib

    • nodsu said

      Ma natuke mõtlen, kas ma julgen öelda, sest nüüd ma kahetsen, et sellel klatšilingil klikkisin (tähendab, tõin sellisele materjalile klikke juurde, mis aitab seda taastoota), ja kui ma sarja välja ütlen, siis te saate teada, kellest on jutt ja ühendate selle klatšijutu päris inimesega ära ja kas see pere pole juba piisavalt kannatanud.

      Meeldib

      • E said

        Kui on arvata, et blogi loevad ainult klatšihimurad tühisused…aga loodetavasti seda siiski ei arvata.

        Kui on hea sari ning näitleja teeb hea rolli, siis normaalsed inimesed oskavad seda hinnata ning oleks tore saada sarjasoovitus. Näitlejate eraelu üle klatšivad tühisused niikuinii edasi.

        Liked by 1 person

      • Manjana said

        Ma ei klatši, ausõna! Ma sain alles väljakolimisel teada, et mu üks naaber, kes on korralik pereinimene ja siiralt heatahtliku olemisega noormees, on tegelt viie miinuse põhitegija 😛

        Meeldib

      • nodsu said

        ma pidasin rohkem silmas seda, et nüüd, kus ma postituses selle kõmu anonüümselt välja tõin (et saadud kommentaariumišokile tausta anda), on lugejatel siis, kui ma ka sarja ära nimetan, suht võimatu seda inimestega mitte ära ühendada. Aga olgu peale. Sari on “Timeless”, selline suht pretensioonitu seikluslik ajamasinasari. Põhikoosseisus on üsna igale maitsele mehi silmarõõmuks (vbla on ka naisi igale maitsele, aga seda ei oska ma nii hästi hinnata).

        Meeldib

      • nodsu said

        vbla ma ennist üldistasin oma kalduvusi liiga palju teiste peale – mitte et mind kollased uudised kuidagi eriliselt huvitaks, aga kui mul on parajasti ükskõik mille vastu huvi üles läinud, siis hakkan ma selle kohta obsessiivselt lisainfot otsima ja põrutan mööda neid hargnevaid teid kuhu iganes (sattudes, nagu näha, ka kõmuväljaandeid lugema).

        Õppimiseks on see iseenesest hea, mul on niiviisi igasugust kraami pähe kinni jäänud.

        Meeldib

      • nodsu said

        oma meestemaitset teiste omaga võrrelda oleks muidu täitsa tore.

        Meeldib

      • Klari said

        Ma kirjutan selles suhtes kahe käega nodsu kommentaarile alla – mul on ka see omadus, et ma satun asjadest Massiivse Obsessiooni alla ja saan tänu sellele täiesti suvaliste, reaalse eluga mitte kuidagi haakuvate asjade osas palju targemaks. Kõrvalseisjale võib seega tunduda, et ma olen lihtsalt tark ja laia silmaringiga. 😀 (Mis pole ilmtingimata just VALE, aga noh, päriselus on sellest tavaliselt vähe abi).

        Viskasin mainitud sarja wiki leheküljele pilgu peale, selle meestemaitse võrdlemise mõttes, aga no mul on ühe keskmise eesti naise kohta ikka väga mitte-ortodoksne meestemaitse.

        Meeldib

      • nodsu said

        nii et sulle ei meeldi sealt seltskonnast keegi? ka laiendatud peategelaskonnast mitte (kui kõik need arvuti taga istuvad tegelased, kellel nimi on, ka hulka arvestada)?

        Meeldib

      • nodsu said

        (tõsi, aasia päritolu meeste koha pealt on seal jah kehvasti, selle poolest on jalgpalli MM ikka etem.)

        Meeldib

      • Klari said

        Tänks, nodsu, mu Netflixi watch list ei olnudki juba piisavalt täis asju, mida ma ausõna kunagi vaatama hakkan… 😀

        Meeldib

  5. nodsu said

    Jüri jutt meenutas mulle tglt seda, et Anne Veesaar olevat “Õnne 13” pärast ähvardusi saanud, et hakaku Allaniga paremini käituma või muidu.

    Liked by 2 people

  6. nodsu said

    ma vaatan, et te kommenteerite peamiselt seda osa, kus publik ajab osatäitjad ja tegelased sassi, ühesõnaga, osa, kus inimestel pole mõistust. Aga mind häiris vaata et rohkemgi see osa kommentaariumist, kus neil ei olnud südant. Need rõvedad või lihtsalt sajaga objektistavad kommentaarid, kus nad nagu ei näinud enam inimestes üldse inimesi.

    Meeldib

  7. kkk said

    Hämmastav, et ma polnud kuuldki siuksest sarjast. Muidu pandavaid mehi peaks muidu igale maitsele olema ka sarjas “Expanse”, mille põhivõluks siiski, et haruldaselt intelligentne ja haarav

    Meeldib

Lisa kommentaar