Kõigi pühakute tantsud

oktoober 25, 2018

Nii, sedapuhku reklaamin tantsuüritust veidi paremal ajal, kes siit infot ammutab, jõuab isegi kaaluda ja plaanidesse võtta. 2. novembril Toomel näeme!

Häbelikult lisan, et ma kardan, et pühakulisus on nominaalne (tantsud on nime saanud kas kalendrilistel põhjustel, mõne maamärgi või ballaadi järgi) ja “kõik” on väikene liialdus. Aga mängu peaks igatahes tulema püha Johannes, Paulus, Martin, lisaks muidu sakraalehitisi ning anonüümseks jääda soovinud vaimulikke ja munki-nunni.

Ise näitame vast nii 5 tantsu, kaasatantsimise materjali oleme varunud rohkem.

PS: ja nüüd saab lisada, et üritust toetab Tartu Kultuurkapital!

10 kommentaari to “Kõigi pühakute tantsud”

  1. nodsu said

    Aga kes Tartu ei saa või ei jõua, võib tulla juba sel laupäeval (27. okt) kell 13 Hopneri majja. Seal on vanade tantsude klubi, nad kutsusid mind sinna õpetama.

    Meeldib

  2. pagan, ma ei saanudki teada, kellele ma oleks pidand 4€ maksma seal… aga kuna ma tuli alles lõpuks kohale siis äkki keegi ei märgandki.
    kas kõigi pühakute tantse talinamaal ei tule? idee näib hiilgav.

    Meeldib

  3. ja tegelikult otsisin ma silti ‘filmid’. võ ‘telekas’. või ‘krimkad’. mida ei leidnud. ma tahan rääkida parasjagu etv pealelõunasest krimkast “Surm paradiisis”. üldse paistab see olevat omaette žanr. ‘etv pealelõunane-hommikune krimka (või muu seebikas nt Rannahotell)’. ma ei tea mis sihtgrupp peale minu vaataks telekat hommikul kl 9 paiku või õhtul poole 6? aga küsimus, vaadates praegu 5. hooaega, miks seersant Florence ei hakand inspektor Humphreyga ise liini ajama? Valvelesbi? mitte ühestki soost romantilist objekti pole neis osades olnud, mida ma olen vaadanud – aga kui varasemates on olnud mingeid vihjeid, siis tahaks teada. kui mainitud sihtgruppi kuulub veel mõni inimene? 🙂

    Meeldib

    • nodsu said

      mul on silt “kino”.

      Aga mulle täitsa meeldib, kui mõnes sarjas või filmis on eri soost heterod, kes vahelduse mõttes ei ajagi liini. sest kuidagi ebaproportsionaalselt palju on neid, kus ajavad.

      Meeldib

    • nodsu said

      “Shakespeare ja Hathaway” oli kah see žanr. Kuigi “Surm paradiisis” on minu jaoks veidi teine, sobiks ka hilisemale kellaajale. “Shakespeare ja Hathaway” oli mumst täpselt sama žanr, mis “Aiadetektiivid”.

      Meeldib

  4. kas kõigi pühakute tantse talinamaal ei tule?

    Meeldib

    • nodsu said

      no täpselt sama kava jaoks oleks finantseerijat vaja. st kes muusikutele honorari maksaks. (näiteks see tants, mis oli meil selle kava esinemistantsudest kõige lemmikum, on praeguse seisuga ainult elava muusikaga tehtav, salvestisi ei ole.)

      Ainult õpetamiskavana ei ole seda kuigi mõttekas teha – ma toppisin sinna nagunii tantse, mis olid ainult väga suurte mööndustega kuidagi pühakute vms vagadusega seotud. stiilis: “Good your Worship”? Läheb! “Jeanne qui saute” (“Hüppav Johanna”)? Läheb! “Geud man of Ballangigh”? Läheb! (hea või püha, poteito potaato). Ühe tantsu nimi oli “Natly”, mida ma tõlgendasin kui Natalia varianti. Selle annaks niiviisi muidugi ka jõulukavva torgata.

      Ainus, mis seal õpetamisrepsist päris vaga nimega oli, oli “Christ Church Bells” ja isegi see ei ole ju _pühaku_ nimega.

      Meeldib

    • nodsu said

      pmst on nii, et Tartust väljapoole minekuks on vaja kutset ja olenevalt kutsuja võimalustest saab valida, mis kava saab teha (et kas elav muusika või konserv ja kui palju inimesi saab kohale transportida). Omainimestele külla minnes on muidugi OK oma transa ise ära katta (nt sulle või minu vanematele külla minnes), aga bändi ise kinni maksta hästi ei jõua. Kui kutsujad just ka bändi jaoks piisavalt omainimesed ei ole – aga sel juhul peaks kutsuja ise bändiga kokku leppima.

      Meeldib

Lisa kommentaar