Tänulik moment

veebruar 1, 2023

Kui kohvipakk kukub käest, aga ma püüan ta kinni ja ta jääb õigetpidi, nii et kohvi ei lähegi maha.

Selliseid väikesi imesid peab märkama, muidu jäävad meelde ainult hetked, mil pakid laiali pudenevad, kohvitass oma sisu printerisse kummutab ja võileib alaspidi kukub, guacamole‘ga riisivahvlist rääkimata, ja ma seejärel põrandale jäänud löga sisse astun ja ühtlasi seelikuserva ära määrin, ja tundub, et maailm ongi ainult nii kuri.

Ei, pidagem meeles, mõnikord jäävad pakid ka õigetpidi ja näiteks praegu joon ma juba teist kohvi ja polegi veel klaviatuuri loksunud, printerist ja krabinuudlisalatist rääkimata.

7 kommentaari to “Tänulik moment”

  1. epp5500 said

    Just, et peab märkama.
    Mul oli täna sarnane juhus. Postkasti tuli kiri maksuametilt. Hakkasin (kogemuspõhiselt) igaks juhuks sajatama juba enne ümbriku avamist. Aga ennäe, ümbrikus tshekk 25le dollarile – intress selle eest, et maksuamet mulle tulumaksu tagastamisega möödund aastal venitas. Näed siis, mõnikord käivad asjad ka õigetpidi, jätkem see meelde!

    Meeldib

  2. uidumtted said

    Kui hea tundub normaalne on sellega lihtne ära harjuda. Nagu näiteks rahu ajal suurt sõjale ei mõtle või suvel lume ajamisele 😉

    Meeldib

  3. Morgie said

    Jaa, inimesed võiks rohkem osata tänulikud olla selle eest, mis üldse on.
    Kasvõi kujutage ette, mis tunne oleks olnud elada 100 a tagasi. Sooja vett kraanist ilmselt ei tuleks, toasoe oleks palju vähesem, elektrivalgust ka igal pool ei oleks.
    Või kui olekski kohv käest maha läinud, oleks saanud vähemalt mõelda, et pole ju eluküsimus.

    Meeldib

    • nodsu said

      või siis vastupidi – kohvi mahaminek oleks olnud hullem õnnetus, sest kallis kraam. Kohvisõltuvus oli põhjamaades juba päris ammu olemas, vt “Seitsmest vennast” seda epiloogiosa nende pereelust, kuidas Venlal kogu aeg kohvikann pliidinurgal tossab ja keegi ei julge selle kallal väga palju keelt teritada ka.

      Liked by 2 people

      • Morgie said

        Mhmh, Niskamäe naistes lahendati ka kõiki asju kogu aeg kohvi juues. Aga ilmselt oleks tulise kohvi JALA või KÄE peale minek hullem kui mahaminek, seukse kõrvetatud jäsemega pole ju inimesest tükk aega töötegijat…

        Meeldib

    • teresa said

      Sada aastat tagasi oli pump kõva sõna, kohvi asemel joodi sigurilurri.

      Meeldib

  4. mustkaaren said

    Mul on kombeks telefonihelina peale ennetavalt vandesõnu esitada, paraku enamasti on ka põhjust. 😀
    Kohvi on elueliksiir ja ilma selleta ei hakka hommikuti maailm õigesti pöörlemagi. Ma ei kujuta ette, kuidas meie esivanemad puruvaesel sajanditagusel igaveses novembris oma valutavaid liigeseid ja tardunud vereringet käima jooksid, et metsa ja lauta orjama tormata, ja niimoodi kogu elu …ilma kohvita.

    Meeldib

Lisa kommentaar